Admitere licee militare 2024

Elevii de clasa a VIII-a care isi doresc si imbratiseze o cariera militara vor trebuie sa parcurga un parcurs diferit de cei care vor opta pentru liceele civile.

Intr-o prima etapa acestia vor trebui sa treaca printr-un proces de selectie organizat in centrele zonale de selectie si orientare unde vor fi evaluati.

SELECȚIA sau evaluarea aptitudinală se concretizează în examinări specifice şi probe care pot indica dacă şi în ce măsură un candidat poate face faţă cerinţelor profesiei militare şi mediului militar.

Candidatii declarati ADMIS in prima etapa se vor putea inscrie pentru sustinerea testelor-grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica. Acestea se vor sustine in data de 24 mai 2024, conform calendarului admiterii in colegiile nationale militare. Timpul de sustinere a testului este de 3 ore.

Ierarhizarea se va face in functie de media de admitere care trebuie sa fie peste 6.00

La inscriere candidatul a completat optiunile pentru liceele militare in ordinea preferintelor. Acesta poate alege pana la 5 variante:

  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – Alba Iulia
  • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – Breaza
  • Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc
  • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – Craiova
  • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – Constanța

Studiile au durata de 4 ani (clasele IX-XII) şi se finalizează cu obţinerea diplomei de bacalaureat şi participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ superior militar sau înmatricularea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Pe toată durata pregătirii în colegiul național militar, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală gratuite.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.